Begagnade delar

Köp begagnade bildelar på bilskroten

Det har blivit allt vanligare att köpa begagnade bildelar på till exempel en bilskrot istället för att köpa nytt när bilen har gått sönder. Återvinning av bildelar är en växande marknad och det finns många företag som köper delarna från skroten och sedan säljer de vidare till privatpersoner och bilreparatörer via till exempel internet. De allra flesta delarna till en bil går idag att hitta begagnade i olika skick, vissa mycket gamla och använda, andra i princip som nya. Oavsett om du söker ett bakljus, en backspegel eller något större som en dörr, en motor eller en vindruta finns det begagnade alternativ till nyproducerat.

bildelar

Miljövänligt med begagnat

Det ligger i tiden att återvinna och använda saker igen istället för att hela tiden satsa på nytt. Detta gäller naturligtvis även bildelar, och många i branschen återvinner ämnen som bly, järn, aluminium och däck, och tar även hand om spillolja, glykol, batterier och köldmedium på rätt sätt som inte skadar miljön. Var noga med hur bildelarna har hanterats när du köper begagnat, för att vara säker på att miljön har respekterats. Att återvända är att spara på jordens resurser och genom att undvika att köpa nytt sparar vi på resurser såsom vatten, energi och kemikalier. Detta blir särskilt viktigt vid köp av delar till den ofta stora miljöboven bilen.

Kvaliteten på begagnade bildelar

Precis som med allting som köps begagnat är det viktigt att verifiera kvaliteten. Hos just bildelar börjar god kvalitet ofta redan vid demonteringen som ska göras noggrant för att undvika repor och garantera prestanda hos exempelvis en motor. En professionell handlare av begagnade bildelar har också som rutin att provköra och testa alla delar och komponenter noga innan de prissätts och säljs vidare. Vanligtvis finns en komplett kvalitetspolicy som man som kund kan vinna mycket på att konsultera innan en begagnad bildel köps och installeras.